tiskové zprávy

Expanze na indický trh pokračuje. VST ZETOR představil nové modely vyvinuté pro potřeby místních zemědělců.

10.11.2022

Společnosti ZETOR TRACTORS a.s. a VST Tillers Tractors Ltd. představily minulý týden na veletrhu CII Agro Tech India 2022 v indickém Chandigarhu nové traktory určené pro místní trh. Spolupráce na jejich vývoji mezi ZETOREM a tradičním indickým výrobcem navazuje na podpis memoranda o vzájemné spolupráci, které spolu firmy uzavřely v roce 2020. Mezi významnými hosty, kteří se slavnostního představení zúčastnili, byli kromě zástupců obou firem také viceprezident Indické republiky pan Jagdeep Dhankhar a velvyslankyně České republiky v Indii paní Eliška Žigová.

Nové modely o výkonu 45 a 50 koní se budou na indickém trhu prodávat pod společnou značkou VST ZETOR a byly navrženy přesně pro potřeby místních farmářů. Jedná se o spolehlivé a odolné stroje, jejichž základem je výkonný motor vlastní výroby. Jednoduché ovládání a krátký poloměr otáčení umožnuje novým traktorům vykonávat širokou škálu pracovních úkolů i ve ztížených pracovních podmínkách.

„Vývoj traktoru neprobíhal v úplně jednoduché době. Celosvětová pandemie Covidu-19 a s tím spojené různé restrikce, omezení a narušení globálního trhu byly pro nás všechny velkou výzvou. Ale i díky profesionálnímu přístupu partnerů z VST se nám podařilo tyto překážky překonat a vytvořit stroj, který má všechny předpoklady k tomu, aby se stal úspěšným. V uplynulých týdnech prošly prototypy úspěšně finální fází testování v našem výrobním a vývojovém centru v Brně a očekáváme, že první traktory si zákazníci převezmou v příštím roce,“ uvedl Róbert Harman, výkonný ředitel společnosti ZETOR TRACTORS a.s., který odhalil obě novinky společně s Antony Cherukarou, výkonným ředitelem VST Tillers Tractors Ltd.

Společnost VST byla založena v roce 1967, ale její historie sahá až do roku 1911. Jedná se o průkopníka v oblasti motorových kultivátorů v Indii a v současné době zároveň i o jejich největšího výrobce. Kromě toho vyrábí také traktory a další zemědělské nástroje. Celosvětově působí ve více než 20 zemích v Asii, Evropě a Africe.

„Od počátku existence naší společnosti chceme přinášet zákazníkům inovativní a kvalitní produkty. Spolupráce se ZETOREM nám umožnila uvést na trh výrobky, které nabízejí vyšší produktivitu, pohodlí a jednoduchost a odpovídají tak nárokům dnešních zemědělců. VST ZETOR je vyvinut tak, aby poskytoval co nejlepší výkonnost pro co nejlepší pracovní výsledky našich zákazníků. V blízké budoucnosti pak plánujeme uvést na trh další modely traktorů VST ZETOR,“ dodal Antony Cherukara.

Působení ZETORU v oblasti jižní Asie má dlouhou tradici sahající až do 60. let minulého století, kdy se do Indie začaly vyvážet tisíce brněnských traktorů. Následovalo několik partnerství s místními výrobci formou licenčních smluv nebo společných podniků. Jen mezi roky 1970 až 1990 takto vyjelo z bran indických továren přes 60 tisíc traktorů. Od roku 2014 je ZETOR na indickém trhu zastoupen dceřinou společností ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

PR & komunikace

zmedia@zetor.com